Mening

Standaard
Mening vormen is belangrijk

Foto: pinkbullets.nl

Een mening hebben, vandaag de dag heel belangrijk. Veel Social Media gesprekken draaien daar ook om. Je deelt zaken, verhalen, filmpjes video’s of andere zaken en vertelt jouw mening daarbij. Probeer maar eens tegen iemand te zeggen: “Ik weet het niet zo goed, heb er eigenlijk geen mening over”. Dan kijken ze je raar aan.

Bij meningen horen argumenten.. waarom denk jij dat zo? En is dat waar wat je zegt?

In de journalistiek is een mening geven in een artikel eigenlijk een taboe. Waar blijft anders de objectiviteit? Toch zijn de nieuwe populaire nieuwsvoorzieners onder andere populair omdat je direct de comments kan lezen. Van de reacties van anderen kun je dan ook zelf een mening vormen. Daarom is het tweede scherm ook niet meer weg te denken. En nogmaals blijkt waarom programma’s als Wie is de mol? niet meer weg te denken zijn. We kunnen na een uitzending lekker een week discusseren over wie de mol is. Regelmatig vliegt de vraag: “En… wie denk jij dat het is?” je om de oren.

Op Facebook is een mening hebben ook belangrijk. De vind-ik-leukknop wordt regelmatig aangevinkt. En je kunt ook nog iets ‘niet meer leuk vinden’. Organisaties schreeuwen trouwens om jouw mening, op genoeg posters of foldertjes staat: Like ons op Facebook en maak kans op..

Uit onderzoek blijkt dat, onder andere jongeren, mensen liever nieuws met een mening krijgen. Nieuws met een mening vindt je vooral in praatprogramma’s. In die praatprogramma’s is dan meestal ook voldoende achtergrondinformatie om een mening te vormen. Misschien zijn ze daarom zo populair, je bent namelijk in één keer op de hoogte en kunt direct over jouw mening nadenken. Of op Twitter plaatsen.

Wat denk jij ervan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s