Conclusie

Standaard
de correspondent

De Correspondent Foto: NRC.nl

Na enkele blogs te hebben geschreven over de journalistiek, kunnen we een paar kernzinnen op een rijtje zetten. Zo kwam ik in mijn blog over toegankelijkheid tot de conclusie dat het voor de burgers belangrijk is dat ze weten wat er in de wereld om hen heen gebeurd. Dat meningen belangrijk zijn en dat status kan helpen om vaste lezers, kijkers of luisteraars te werven. Dat journalistiek de pijler voor de rechtsstaat is en nog meer belangrijke zaken. 

Vele journalisten hadden al soortgelijke conclusies getrokken maar wisten niet zo goed wat ze ermee moesten. Totdat de Correspondent enkele weken terug de kop op stak. Een initiatief van Rob Wijnberg. De Correspondent belooft in haar filmpje, te zien op de website, journalistiek uit te proberen die meer op de werkelijke wereld zal inspelen. Daarnaast geven ze meer achtergrond informatie zodat je je een mening kan vormen. En wil Wijnberg kritisch naar onze samenleving kijken.

Tegelijk proberen ze ook nog in te spelen op bekende namen. Journalisten worden daardoor zelf een begrip. De Volkskrant leverde daar wel wat commentaar op, Maarten Keulemans stipt daarin aan dat de redactieleden wel eenzelfde afkomst hebben. Op één na zijn het allemaal mannen, komen ze uit Amsterdam en hebben aan de UvA gestudeerd.

Voor het imago van De Correspondent viel ik al snel. Het losse handschrift heeft iets nostalgisch en avontuurlijks. Qua promotie is het medium ook slim opgezet. Door te zorgen dat veel mensen eerst een steentje gingen bijdragen voelen mensen zich betrokken en kijken ze reikhalzend uit naar de officiele voortzetting van De Correspondent.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s